Norske gater og plasser

Boken Norske gater og plasser presenterer viktige gater og plasser i 37 norske byer.

Alle norske byer har sine viktige byrom, med sin historie og sine unike kvaliteter. Hva kjennetegner disse byrommene? Hvordan har de utviklet seg? Hvordan kan de forbedres? I denne boka tar forfatteren Peter Butenschøn og fotografen Guri Dahl oss med på en enestående reise landet rundt, til de viktigste gatene og plassene i Norge, fra Karl Johan i Oslo til Kjerkgata i Røros, fra Strandgata i Hammerfest til Torget i Risør. Norske gater og plasser tar for seg store og små, prestisjefylte og hverdagslige byrom over hele landet. Felles for dem alle er at de spiller en viktig rolle både i norsk byhistorie og for menneskene som bruker dem i dag. Resultatet er en særpreget praktbok som gir et levende og annerledes bilde av Norge før og nå.

Les omtale av boken på forlagets nettsider.


Norske gater og plasser
Copyright (c) Forlaget Press 2012
Utgitt i samarbeid med Riksantikvaren og Statens vegvesen
Redaksjon: Ingun Bruskeland Amundsen (leder), Anne Aude, Peter Butenschøn, Jørn Hilmar Fundingsrud, Alf Støle, Sunniva Schjetne, Einar Lillebye
Hovedforfatter: Peter Butenschøn
Billedredaktør og foto: Guri Dahl
Kart: Christer Vinje Gimse
Print